Upplev en spökvandring i Stockholm

En kul grej att göra med din familj eller vänner, det är att gå en spökvandring i Stockholm. Om du är intresserad av detta, klicka här. Att uppleva Stockholm stad på detta sätt, det är mycket spännande! De som erbjuder denna vandring med spöken, de heter Historiska Vingslag. De erbjuder:

  • Spökvandring med skådespel
  • Möhippa & svensexa
  • Spökmiddag på Sten Sture

När det gäller deras spökvandring, så passar den för familjen, för vänner, för er som gillar historia eller för företagsgruppen.

Vandra med spöken i Stockholm

En spökvandring i Stockholm är spännande så väl som intressant. Under denna promenad kommer du att möta olika karaktärer från äldre tid, som på ett eller annat sätt har präglat Gamla Stans historia. Bland annat möts du av bödeln Jürgen Homuth, konungamördaren Jacob Johan Anckarström samt många andra.

En trevlig sak att göra, det är att boka spökvandring i kombination med middag på Sten Sture. Då börjar du med vandringen, som sedan avslutas med en god middag i den gamla källaren där Gustav IIIs mördare Jacob Johan Anckarström sägs ha suttit fängslad innan avrättningen.

Ha en skoj kväll

En spökvandring går även att ha som möhippa eller svensexa. Då är det en vandring tillsammans med Greven där ni tillsammans får leta efter en försvunnen silverskatt. Ni får då bland annat möta slottsarkitekten Nicodemus Tessin så väl som andra vålnader. Efter vandringen är det champagne och andra stärkande drycker i Gamla Stans äldsta källarvalv. Detta är en rolig aktivitet att boka in er på!

Det finns även möjligheter att boka in en helt privat vandring!